Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات این معاونت برای مقابله با کرونا گفت: قرار است برای گام دوم فاصله گذاری های اجتماعی، سامانه ای را طراحی کنیم تا 5 میلیون و 200 هزار صنعت و کارگاه برای رصد هر چه بیشتر موارد بهداشتی در آن ثبت نام کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران ضمن تشکر از مردم برای شرکت در بسیج ملی مبارزه با کرونا گفت:امروزه غربالگری های ما به مرز 70 میلیون ایرانی رسیده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا بیش از 800 هزار نفر از افراد دارای علامت را شناسایی کرده که 400 هزار نفر از آنان در مراکز 16 ساعته ما مورد ویزیت پزشکان قرار گرفته و در صورت نیاز برای بستری به بیمارستان ارجاع داده شدند.

در بازگشایی ها اولویت با مشاغلی است که ریسک کمتری دارند

وی با اشاره به گام اول فاصله گذاری اجتماعی که همچنان برقرار است گفت: در گام اول مراکز تولیدی و مراکزی که مایحتاج ضروری زندگی مردم را تامین می کردند باز بودند. اما برنامه برای گام دوم که از 23 فروردین ماه در برخی استانها اجرایی می شود به این صورت است که صنوف مختلف بر اساس ریسکی که در روند انتقال بیماری دارند می توانند فعالیت خود را آغاز کنند. بر این اساس اولویت با مشاغلی است که دارای ریسک کمتری باشد. بر اساس طبقه بندی هایی که ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام داده است این انتخاب صورت گرفته است.

وی افزود: در همین راستا قرار است به زودی سامانه ای را طراحی کنیم تا 5 میلیون و 200 هزار صنعت و کارگاه در آن ثبت نام کنند و بر اساس پروتکل های ابلاغی در صورتی که مجاز به آغاز فعالیت شدند، کار خود را آغاز کنند.

مردم صنوف متخلف را به 190 گزارش کنند

وی در خصوص مزایای این سامانه گفت: در این سامانه تعهد نامه الکترونیکی از متقاضیان اخذ می شود که آنها را ملزم به رعایت نکات بهداشتی می کنند. همچنین می توانیم برای هر صنعت و صنف به آدرس قید شده در سامانه پروتکل های بهداشتی را ارسال کنیم و مهمترین موضوع این است که می توانیم باکمک 7 هزار و 200 کارشناس بهداشت محیط نظارت قاطعی بر صنوفی که فعالیتشان را آغاز کرده اند داشته باشیم در این میان از مردم می خواهیم در صورت مشاهده هر گونه تخلف ازسوی صنوف آن رابه سامانه 190 گزارش دهد.

کسب و کارهای پرریسک همچنان تعطیل ترددهای بین استانی همچنان ممنوع

رئیسی در ادامه با تاکید بر این که در گام دوم فاصله گذاری اجتماعی همچنان صنوف و کسب و کارهای پرریسک مانند استخرها، تالارهای عروسی و ... تعطیل خواهد بود، گفت: در این میان موارد دیگری همچون ممنوعیت تردد وسایل نقلیه در بین استان ها اجرایی است و در صورتی که هر تغییری در پروتکل ها اعمال شود آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

نحوه دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل اموات کرونا

وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص نحوه گندزدایی آب ناشی از تغسیل اموات کرونا اظهار کرد: این اولین باری نیست که بیماران عفونی فوت می کنند. پیش از آن نیز مواردی وجود داشت اما به دلیل بروز ویروس کرونا پروتکل جدیدی برای تغسیل این اموات نوشتیم. نکته مهم آن است که فرد فوت شده یک انسان بوده و عضوی از یک خانواده است و به هیچ عنوان نباید نسبت به او بی حرمتی صورت گیرد. تاکید وزارت بهداشت بر رعایت موارد شرعی برای این اموات است.

وی در ادامه با بیان این که تفاوتی میان یک فرد زنده مبتلا به کرونا و فرد فوت شده ناشی از کرونا وجود ندارد، گفت: البته فردی که زنده است و به این بیماری مبتلاست در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی می تواند خطرات بیشتری برای اطرافیان داشته باشد؛ چرا که هم عطسه می کند هم سرفه می کند. اما یک فرد فوت شده هیچ کدام ازاین مسائل را ندارد.

رئیسی ادامه داد: دستورالعمل ها و استفتاعات از مراجع اسلامی کاملا مشخص است و اموات کرونایی پیش از آن که روند تغسیلش آغاز شود برای چند دقیقه در محلول هیپوکلرید سدیم قرار داده می شود و پس از آن دیگر ضد عفونی شده است؛ به شکلی که آبی که برای تغسیل میت استفاده می شود مقادیر بسیار ناچیز از ویروس را داشته باشد. از سوی دیگر برای دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل در صورتی که مرکز به سیستم فاضلاب شهری وصل باشد آب در آن قسمت ریخته شده و در صورتی که این گونه نباشد این آب داخل چاهی جذبی ریخته شده و مقدار مشخصی هیپوکلرید سدیم به آن اضافه می شود.

وی افزود: شروع تغسیل اموات کرونا در شهر تهران یک اتفاق مبارک است و ما از آن استقبال می کنیم. در عین حال این موضوع را در نظر بگیرید که فردی ممکن است مبتلا به کرونا بوده و بی علامت باشد و به علت بیماری زمینه ای مانند سکته قلبی جان خود را از دست بدهد که از آنجایی که کسی از بیماری او مطلع نیست شست و شوی او به روش عادی صورت می گیرد. یا حتی افراد بدون علامت مبتلا به کرونا هنگام رفتن به دستشویی و دفع فضولات ممکن است اندکی ویروس را به فاضلاب انتقال دهند اما این موضوع چندان ایجاد نگرانی نمی کند.

احتمال اندک ابتلای افراد زیر 20 سال به کرونا

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مباحث اپیدمیولوژی بیماری گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته به ویژه در طرح غربالگری، احتمال ابتلای افراد زیر 20 سال به این ویروس بسیار کم است. ما در طرح غربالگری 16 میلیون نفر از افراد زیر 15 سال را مورد بررسی قرار دادیم واین موضوع به تایید رسید.

رئیسی ادامه داد: درغربالگری های ما تاکید ویژه ای بر غربالگری بیماران پرریسک مانند افراد دیابتی، مبتلا به فشار خون و غیره داشتیم. همچنین افراد بالای 60 سال و مادران باردار را به طور ویژه در غربالگری هایمان شناسایی کردیم.

رئیسی ادامه داد: 10 تا 15 درصد بیماران بستری ما در بیمارستان ها میانگین سنی حدود 50 سال دارند و میانگین سن فوت در میان مبتلایان بالای 57 سال بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی تعدیل نیرو در برخی بیمارستان های خصوصی خاطر نشان کرد: به طور کلی در شرایط طبیعی نیز طی دو هفته تعطیلات عید مراجعه به بیمارستان ها کاهش می یافت؛ چرا که مردم از انجام اعمال غیر ضروری در آن مدت خودداری می کردند، اما اکنون با بروز بیماری کووید 19 این روند همچنان ادامه داشته و از آنجایی که اکثر بیمارستان های خصوصی بیشتر در بخش جراحی های الکتیو یا غیر ضروری فعال بودند، مراجعه به آنها کاهش یافته و ممکن است تعدیل نیرو به این علت رخ داده باشد. اما نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که طبق دستوراتی که ستاد ملی مقابله با کرونا وضع کرده اگر شرایط بیماری کرونا در کشور به گونه ای پیش رود که تخت های فعلی کفاف بیماران را ندهد، بخش خصوصی باید به کمک بخش  دولتی آید.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس در خانه بمانیم بیمارستان ها اموات کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن

دل درد اغلب دردی مبهم است. محل و ماهیت درد به تشخیص دل درد صبحگاهی، کمک خواهد کرد. دل درد صبحگاهی علل بسیاری از جمله مشکلات هاضمه خفیف تا بیماری های معده و روده دارد.

علل و علائم دل درد صبحگاهی ریفلاکس معده:

به گزارش نمناک، ریفلاکس معده بیماری است که در آن اسید و دیگر محتویات معده به اشتباه به مری برمی گردد و باعث احساس سوزش در پشت دهان می شود. شایعترین علائم ریفلاکس، سوزش سر دل است، فردی که بیش از دو بار در هفته سوزش را تجربه کند ممکن است مبتلا به بیماری ریفلاکس معده باشد که در صورت عدم درمان می تواند باعث عوارض شود.افراد مبتلا به ریفلاکس ممکن است درد وسط شکم را احساس کنند.

ورم معده:

گاستریت یا ورم معده می تواند به مرور یا ناگهانی بروز کند. درد در قسمت فوقانی شکم همچنین تهوع و احساس سیری از علامت شایع این بیماری است.

گاستروانتریت:

گاستروانتریت به عنوان بیماری معده توصیف می شود. این بیماری یک عفونت ویروسی یا باکتریایی است که معده و روده فرد را هدف قرار می دهد و باعث معده درد و اسهال می شود.

گاز:

در خواب دستگاه گوارش به فعالیت خود ادامه می دهد و اگر در وعده شام یا قبل از خواب فرد مواد نامناسبی را مصرف کرده باشد یا گوارش به خوبی صورت نگرفته باشد، تجمع گاز در طول شب امکان پذیر است و به معده درد صبحگاهی منجر می شود.

زخم معده:

زخم معده می تواند موجب درد شدید و سوزش معده در صبح و یا دیگر اوقات شود. این بیماری، زخمی در معده و پوشش روده نزدیک به شکم است.

آپاندیسیت:

آپاندیسیت به التهاب آپاندیس گفته می شود و یکی از علل مشترک معده درد شدید و ناگهانی است که از دور ناف شروع و به سمت پایین می رود. درد معمولا با گذر زمان بدتر می شود. علایم دیگر آپاندیسیت ممکن است شامل حالت تهوع و تب باشد که اغلب نیازمند عمل جراحی است.

بیماری کرون :

بیماری کرون یک بیماری التهاب مزمن است که می تواند قسمت های گوناگون دستگاه گوارش از دهان گرفته تا مقعد را تحت تأثیر قرار دهد این التهاب می تواند دل درد و گرفتگی عضلات را به همراه داشته باشد. اسهال ، یبوست، کاهش وزن و خستگی نشانه های دیگری از این بیماری مزمن هستند.

سوء هاضمه:

داشتن سبک زندگی نادرست مانند نوع غذایی که فرد می خورد می تواند موجب سوء هاضمه شود، اگرچه سوء هاضمه می تواند با برخی بیماری های دیگر مرتبط باشد. دل درد شایع ترین علامت سوءهاضمه است، با این حال ممکن است فرد از حالت تهوع ، نفخ و احساس پری در زمان غذا خوردن رنج ببرد.

سندروم روده تحریک پذیر:

سندروم روده تحریک پذیر (IBS)یک اختلال رایج است که می تواند موجب معده درد و نیز اختلال در عملکرد روده شود. افراد مبتلا به آی بی اس، ممکن است یبوست یا اسهال را به طور مکرر تجربه کنند، همچنین احتمال دارد احساس نفخ و حرکات نامنظم روده را داشته باشند. این سندرم می تواند به واسطه بیماری های زمینه ای و استرس یا کمبود خواب تحریک شوند .

علائم شایع سندرم روده تحریک پذیر عبارتند از: گرفتگی شکمی گاز نفخ اسهال یا یبوست وجود مخاط در مدفوع چسبندگی شکم :

براساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، 9 نفر از 10 نفر افرادی که عمل جراحی باز شکم انجام می دهند چسبندگی دارند که باعث چسبندگی اعضا به یکدیگر و دیواره شکم می شود.

بیشتر افراد مبتلا به چسبندگی شکم، مشکلات پیچیده ای ندارند اما دل درد مزمن همراه با علایم دیگر شامل نفخ، یبوست و حالت تهوع در این افراد رایج است.

آلرژی های غذایی:

دل درد یکی از علائم شایع آلرژی های غذایی است که 4 تا 6 درصد کودکان و 4 درصد بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. علایم دیگر آلرژی غذایی شامل موارد زیر می باشد:حالت تهوع، کهیر و آنافیلاکسی مهلک که با تنفس تداخل پیدا می کند و باعث افت فشار خون می شود.

یبوست :

موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی_ کلیوی، یبوست را به تخلیه شکم چند دفعه در هفته تعریف می کند که بسیار دشوار ، دردناک و همراه با دل درد است. این افراد معمولا می توانند به تنهایی یبوست را درمان کنند اما در صورت مزمن بودن بیماری یا دیگر علائم مانند خونریزی یا تب باید به پزشک مراجعه کنند.

بیماری دیورتیکول:

بیماری دیورتیکول یا دیورتیکولوز تقریبا نیمی از افراد بالای 60 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. دیورتیکول، بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند از دیواره روده بزرگ است. اگرچه معمولا هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند اما در صورت داشتن عفونت و یا التهاب، ممکن است علائم پیشرفت کنند که به آن دیورتیکولوز گفته می شود. افراد مبتلا به دل درد (معمولا در سمت چپ)، تب، تهوع و عوارض جدی تر را تجربه می کنند.

بیماری التهابی لگن :

بیماری التهابی لگن یک نوع عفونت است که بر تخمدان ها، رحم و لوله فالوپ تاثیر می گذارد. رایج ترین نشانه این بیماری، درد زیر شکم است. علایم دیگر عبارتند از تب، ترشح غیر معمول واژینال، درد یا ادرار هنگام بر قراری رابطه جنسی.بیماری التهابی لگن در صورتی که فورا درمان نشود می تواند باعث مشکلات جدی تری شود .

بیماری سلیاک:

یکی از مهم ترین علل دل درد صبحگاهی که در بخش بهداشت و سلامت نمناک بارها در موردش گفته شده است بیماری سلیاک است که به عنوان بیماری عدم تحمل گلوتن مشهور است. حساسیت به گلوتن باعث می شود که سیستم ایمنی افراد هنگام مصرف هر ماده غذایی که حاوی گلوتن باشد به روده ها آسیب بزند. گندم، چاودار، جو و بسیاری از محصولات دیگر حاوی گلوتن هستند. نشانه های این بیماری متفاوت می باشد اما معده درد و اسهال در آنها رایج است.

بیماری سنگ کیسه صفرا:

بیماری کیسه صفرا اغلب می تواند باعث دل درد در قسمت بالایی سمت راست شکم شود. درد می تواند افرادی را تحت تاثیر قرار دهد که مبتلا به کولیک صفراوی هستند. اگر سنگ، مجاری کیسه صفرا را مسدود کند، علائم دیگر مثل حالت تهوع، استفراغ، ادرار تیره، یرقان و افت فشار خون گسترش می یابد.

پانکراتیت:

در صورت التهاب پانکراس، پانکراتیت ایجاد می شود. علایم رایج پانکراتیت شامل درد شدید و ناگهانی در قسمت فوقانی شکم ، تهوع و استفراغ است.

از دیگر دلایل درد شکمی هنگام صبح می توان به موارد زیر اشاره کرد: گرفتگی های قاعدگی آندومتریوز بیماری التهابی لگن مسمومیت غذایی سنگ های کلیه چه زمانی به پزشک مراجعه کنید ؟

بسیاری از بیماری ها می توانند باعث دل درد صبحگاهی شوند. در حالی که برخی بیماری ها ممکن است خود بخود درمان شوند،اما برخی دیگر نیازمند درمان فوری هستند.

شدت درد:

اگر درد به حدی شدید باشد که قابل تحمل نباشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید. نشانه اولیه آپاندیسیت می تواند شامل دل درد باشد.

طول مدت درد:

هر چه دل درد صبحگاهی فرد طولانی تر باشد مراجعه به پزشک مهم تر است.

سن:

دل درد شدید در افراد جوان می تواند نشانه آپاندیسیت و در افراد مسن، ممکن است نشانه کیسه صفرا باشد. هر دو بیماری نیازمند درمان فوری هستند.

سرعت درد :

دل درد ناگهانی نشانه بالقوه آپاندیس است، به خصوص اگر درد به تدریج بدتر شود.

علایم دیگر:

افراد مبتلا به آپاندیسیت ممکن است علاوه بر دل درد، تب را نیز تجربه کنند. دل درد در کنار حالت تهوع می تواند انسداد روده یا بیماری جدی دیگر را ایجاد کند. خونریزی از راست روده، ممکن است نشانه بیماری باشد که به درمان فوری پزشک نیاز دارد.

در صورت مواجهه با یکی از علائم زیر بلافاصله باید کمک پزشکی دریافت کنید: مشاهده خون در استفراغ مشکلات تنفسی مشاهده خون در مدفوع درد شکمی هنگام بارداری کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • احداث ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان آغاز شده است
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • ورود مردان به بازی پرسپولیس و سپاهان ممنوع شد
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • جشنواره الگوهای برتر مشاوره مراکز فنی و حرفه‌ای بوشهر برگزار شد
  • دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن شهر کرمان